18/10/11

Ανώμαλη προσγείωση για Τασούλα



Κλασσικό Golden boy του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τασούλας με σπουδές στο  City του Λονδίνου και στενότατος συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δεν κρύβει και τις βλέψεις του να πολιτευτεί στη Φθιώτιδα 
Οι εκκρεμότητες  με την  δικαιοσύνη στο θέμα της συντήρησης  των πυροσβεστικών ελικοπτέρων φέρεται να ήταν αυτές που συμπαρέσυραν στην αποστρατεία τον Αρχηγό της πυροσβεστικής κ. Στεφανίδη, αλλά και τον  golden boy του ΠΑΣΟΚ γ.γ του υπουργείου προστασίας του πολίτη κ. Τασούλα.
 Η κ. Πόπη Παπανδρέου η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προσάπτει στον κ. Τασούλα «αδιαφάνεια» στην συντήρηση των ελικοπτέρων, γι αυτό και σε βάρος του από τον αρμόδιο εισαγγελέα  έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία. Δεν αποκλείεται πάντως η υπόθεση να οδηγηθεί στο αρχείο λόγω έλλειψης επιβαρυντικών στοιχείων. Πάντως για τον κ. Τασούλα είχε γίνει δημόσια καταγγελία στην εκπομπή του Στέφανου Χίου, από σύζυγο επιχειρηματία που συνεργάστηκε παλαιότερα, μαζί του σε κατασκευαστική εταιρεία στη Βουλγαρία.  
Ο κ. Τασούλας σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, στον τομέα του Μάνατζμεντ και της Πολιτικής (Πανεπιστήμιο Middlesex ) καθώς και στον τομέα του Δομοστατικού Μηχανικού (Πανεπιστήμιο City ). Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.
.
Διετέλεσε ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για θέματα επιχειρηματικότητας και νέων τεχνολογιών καθώς και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για θέματα αξιοποίησης και μετεγκατάστασης στρατοπέδων, ενώ υπήρξε μέλος Δ.Σ. θυγατρικών εταιριών της Γενικής Τράπεζας.
Εργάστηκε ακόμα, ως Πολιτικός Μηχανικός σε μεγάλες Τεχνικές Εταιρίες με αντικείμενο την κατασκευή ιδιωτικών έργων - ανάπτυξη ακινήτων και είναι Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.