10/11/11

Ζητούν τον Ψωμιάδη

Αίτημα δικαστικής συνδρομής απέστειλε η εισαγγελία εφετών προς το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση στην Ελλάδα του 55χρονου Μάκη Ψωμιάδη, ο οποιος συνελήφθη στα Σκόπια. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου.


Το αίτημα διαβιβάστηκε αυθημερόν στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές των Σκοπίων.
Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι με δεδομένη την ταχύτητα με την οποία φαίνεται να κινούνται διαδικασίες, αυτή τη φορά, είναι πολύ πιθανό να μην χρειαστούν περισσότερες από πέντε, το πολύ δέκα, ημέρες για την έκδοση στην Ελλάδα του φυγόδικου μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου.
Ο 55χρονος το βράδυ της Τετάρτης, με απόφαση του ανακριτή του πρωτοδικείου των Σκοπίων, προφυλακίστηκε για διάστημα 40 ημερών διάστημα κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με δικαστικές πηγές στα Σκόπια.