4/11/11

Κλέβοντας παγκάρια

Συνελήφθησαν  στην Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο Έλληνες  (18 και 16 ετών) και τρεις αλλοδαποί (ένας 19χρονος υπήκοος Ουκρανίας και δυο 17χρονοι υπήκοοι Αλβανίας), κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
 Αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στα Φηρά Θήρας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε να κάνουν χρήση κάνναβης, μέσα σε σταθμευμένο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, οι τέσσερις από τους συλληφθέντες – μέλη της εγκληματικής ομάδας ( ο 18χρονος, ο 19χρονος, ο 17χρονος και ο 16χρονος).
Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά (9,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των (130,10) ευρώ σε κέρματα.
Το πέμπτο μέλος της εγκληματικής ομάδας (17χρονος Αλβανός) συνελήφθη χθες το απόγευμα στο Θηροστεφάνι Θήρας.
Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από το μήνα Οκτώβριο 2010 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με συγκεκριμένη οργάνωση, δομή και τρόπο δράσης και με την ιδία ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς και κυλικεία Σχολικών Μονάδων.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) κλοπές και εννέα (9) απόπειρες κλοπών, που είχαν διαπράξει οι συλληφθέντες έως και 2-11-2011, με συνολικό όφελος πάνω από (10.000) ευρώ.
Κατασχέθηκαν : ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας για την διάπραξη διαρρήξεων.