13/12/11

Και οι 5 των Πυρήνων

Ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Ο Χρήστος Τσάκαλος

Ο Γιώργος Πολύδωρος

Ο Γιώργος Νικολόπουλος

Ο αδελφός του Γιώργου, Μιχάλης Νικολόπουλος


 Εκτός από τον Παναγιώτη Βλαστό ανάμεσα στους υπόλοιπους  πέντε κρατούμενους που χθες είχαν υπό ομηρία στον Κορυδαλλό σωφρονιστικούς υπαλλήλους ήταν και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος. Ο  21 ετών   σπουδαστής σε σχολή των ΤΕΙ Μυτιλήνης [περιβαλλοντικές επιστήμες] τον περασμένο Μάϊο στην Πεύκη πυροβόλισε αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που για καλή του τύχη φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του 21χρονου  Θεόφιλου Μαυρόπουλου, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα από τη γιάφκα της Νέας Ιωνίας Βόλου, την οποία χρησιμοποιούσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς. Εκεί σε διαμέρισμα επί της οδούς Ελλησπόντου 53, στις  14-03-2011 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα, ανάμεσά τους ο Γιώργος Νικολόπουλος και ο Χρήστος Τσάκαλος.Το περιπολικό της Άμεσης Δράσης πάντως τον περασμένο Μάϊο είχε σπεύσει   στην οδό Αιόλου και Επικούρου έπειτα από κλήση για ενοχλητικό άτομο που παρενοχλούσε περαστικούς στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκης. Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο παρατήρησε δύο άνδρες να μεταφέρουν ένα δίκυκλο. Θεωρώντας ύποπτες τις κινήσεις τους οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν σε ερωτήσεις αλλά οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη.
Όταν το περιπολικό ακινητοποίησε το μηχανάκι και ένας εκ των αστυνομικών έπιασε τον έναν από τους δράστες δέχθηκε τρεις σφαίρες εξ επαφής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο δράστης να του αρπάξει το όπλο. Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε μία σφαίρα στον ώμο. Ο δεύτερος δράστης κατάφερε να αρπάξει το περιπολικό και να διαφύγει.

Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης 16, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα ήταν το όπλο του ενός αστυνομικού, που του έπεσε, όταν τραυματίστηκε.
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης αλλά και ένα κλεμμένο δίτροχο στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.