30/12/11

Προετοίμαζαν τον μελλοθάνατο


Το πρωί της ημέρας του εγκλήματος ο Φελίμ Μεσάι μαζί με το παιδί πήγαν στο σπίτι του Βασίλη Βαρελά. Εκεί  το υποψήφιο θύμα  άκουσε, ότι ετοιμάζουν μια «δουλειά» και πρέπει να κόψουν την κάννη από μια καραμπίνα. Τον έδιωξαν όμως επειδή είχε το παιδί μαζί και συναντήθηκαν και πάλι το απόγευμα στο ίδιο σπίτι, με σκοπό ο Μεσάι, κατά πρώτον, να δει ένα άρρωστο πρόβατο που είχε ο Βαρελάς και, κατά δεύτερον, μαζί με τον Αλβανό (που στη συνέχεια έγινε εκτελεστής του) να μεταβούν σε ερημικό σπίτι  μεταξύ Πλατέος και Άριος, ώστε να κόψει την καραμπίνα αλλά και να διανυκτερεύσει στο σημείο της … φιλοξενίας.
Ο Μεσάι  όμως και σε αυτό το ραντεβού πήγε μαζί με τον ανήλικο γιο του. Στο αυτοκίνητο, όπου τελικά βρέθηκαν δολοφονημένοι, μπήκαν για να μεταβούν στο Πλατύ, ο Μεσάι ως οδηγός, στη θέση του συνοδηγού το ανήλικο παιδί, πίσω από το παιδί ο Αλβανός εκτελεστής και πίσω από τον οδηγό 21χρονος ντόπιος  Β.Δ.
 Με το αυτοκίνητό του τους ακολουθούσε ο ξάδελφος του Β.Δ.,  Δ.Σ., με σκοπό όταν ετοιμαστεί η καραμπίνα μαζί με τον Β.Δ., να την δώσουν να τη  χρησιμοποιήσει ο εκτελεστής και στη συνέχεια να την επιστρέψουν στον Βασίλη Βαρελά.
Ο Β.Δ. στην απολογία του ισχυρίσθηκε, επίσης, ότι στο σημείο της δολοφονίας, χωρίς ο ίδιος να καταλάβει πώς, άκουσε έναν πυροβολισμό, είδε τον Αλβανό να πυροβολεί τον Μεσάι, τρόμαξε, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, πήδηξε έξω και άκουσε άλλους δύο πυροβολισμούς. Μετά είδε το αυτοκίνητο να πέφτει στο ποτάμι και αυτός άρχισε να τρέχει προς τα πίσω να μπει στο αυτοκίνητο του ξαδέλφου του που ακολουθούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ακόμη ότι μέχρι να καταφέρουν με μανούβρες να γυρίσουν το αυτοκίνητο για να φύγουν, ο Αλβανός - εκτελεστής βγήκε από το ποτάμι και βρεγμένος όπως ήταν τους πρόλαβε, τους απείλησε με την καραμπίνα και τους ζήτησε να τον πάνε στο σπίτι του Βαρελά. Τους είπε δε, όπως ισχυρίζονται, ότι είχε σκοτώσει και τον πατέρα και το γιο. Στο σπίτι, όπως κατέθεσε, ο Βαρελάς έγινε έξαλλος όταν του είπε ότι σκότωσε και το παιδί και ζήτησε από τα δύο ξαδέλφια να μεταφέρουν τον Αλβανό εκτελεστή στην Αλαγονία. Κατά τη μεταφορά του εκεί, και λίγο πριν από το αεροδρόμιο, πέταξαν την καραμπίνα στα καλάμια, την οποία μετά από δύο ημέρες ο Βαρελάς τους έστειλε να βρουν. Τον Αλβανό τον μετέφεραν στον Ταΰγετο, όπου τον άφησαν σε σημείο που τους υπέδειξε, ενώ στην απολογία του ο Β.Δ. ισχυρίσθηκε πως είχε δει τον Αλβανό εκείνη τη νύχτα να έχει πάνω του μαχαίρι.