28/12/11

Αστεία η απάντηση των δυο υπουργών



Λες και την είχαν έτοιμη την αντίδρασή τους  οι κ.κ Βενιζέλος και Παπαϊωάνου, για την  παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων αλλά  και για τις σοβαρές  καταγγελίες τους.
Οι δύο υπουργοί, με κοινή τους ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν ως «βεβιασμένη και υπερβολική δημόσια αντίδραση» την παραίτηση των αντεισαγγελέων εφετών, «που δημιουργεί την εντύπωση ότι οι θεσμοί δυσλειτουργούν και συνιστά παρέμβαση στα καθήκοντά τους ακόμη και η σκέψη να ανατεθούν καθήκοντα οικονομικού εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».



«Οι πολίτες», προσθέτουν οι υπουργοί «δεν αντέχουν άλλους υπαινιγμούς και αοριστίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς»...

Τους καλούν μάλιστα «να αναφέρουν αμέσως συγκεκριμένα στοιχεία, διαφορετικά συμβάλλουν στη δημιουργία γκρίζων ζωνών που τόσο πολύ έχουν δηλητηριάσει τελευταία χρόνια το δημόσιο βίο». Επισυνάπτουν και το σχέδιο νόμου από το οποίο φαίνεται πως άλλαζε ο νόμος σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση ότι ο κ. Πεπόνης έχει στο εξής αρμοδιότητα μόνο για την Αθήνα, ενώ στις άλλες περιοχές έχουν αρμοδιότητα οι τοπικοί εισαγγελείς εφετών. Η εποπτεία ανατίθεται σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με την αιτιολογική Έκθεση ήταν ασύμφορο να συντονίζεται το οικονομικό έγκλημα από εισαγγελέα της Αθήνας, οποίος είχε αρμοδιότητα συντονισμού σε 2.000 ανακριτικούς; υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα.