30/12/11

Κινητοποιήθηκε και η Ασφάλεια Αττικής



Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για τα παράνομα τυχερά παίγνια, πραγματοποίησε απογευματινές ώρες χθες (29-12-2011) οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε κατάστημα Ίντερνετ καφέ στη Λεωφόρο Συγγρού, το οποίο όπως διαπιστώθηκε λειτουργούσε ως παράνομο «καζίνο».

Ειδικότερα οι υπεύθυνοι του καταστήματος είχαν θέσει σε λειτουργία μεγάλο αριθμό παράνομων ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, ενώ επιπλέον είχαν εγκαταστήσει και ειδικά τραπέζια για την διενέργεια τυχερών παιχνιδιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί των Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά επτά άτομα, ενώ αναζητείται ο ιδιοκτήτης ο οποίος απουσίαζε.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας 56χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 49 ετών, «τσιλιαδόροι», οι οποίοι επιτηρούσαν εξωτερικά το κατάστημα για να ειδοποιούν σε περίπτωση ελέγχου των διωκτικών Αρχών.
Επιπλέον συνελήφθησαν μία 34χρονη αλλοδαπή, εργαζόμενη ως σερβιτόρα και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 26 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες στην διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων καθώς και ένας 25χρονος ημεδαπός που είχε στην κατοχή του παράνομα ένα (1) πιστόλι μάρκας WALTER .
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Είκοσι τρία (23) παιγνιομηχανήματα, με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».
  • Ένα (1) τηλεχειριστήριο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των παιγνιομηχανημάτων.
  • Το χρηματικό ποσό των εννιακοσίων τριάντα (930) ευρώ.
Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση.
Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.