1/12/11

Άναψαν τα λαμπάκια στους ΔΕΛΤΑδες

Άνοιξε ο χορός του Ζαλόγγου
Ένας  ένας εγκαταλείπουν το καράβι της ΔΕΛΤΑ οι νέοτοποθετηθέντες  επικεφαλής της . Πριν από λίγες ώρες παραιτήθηκε ο Αστυνόμος που ήταν ο  άτυπος διοικητής της μηχανοκίνητης ομάδας  και μετατίθεται μάλιστα στην  υποβαθμισμένη κατά πολλούς Δυτική Αττική. Ήταν αυτός που φέρεται να είχε αποκαλέσει «κλαψιάρικα και ψιξιάρικα» τα στελέχη της εποχούμενης αστυνόμευσης, σε κλειστή σύσκεψη που είχε γίνει προ ημερών στη ΓΑΔΑ. Στη θέση του μάλιστα τοποθετείται 27χρονος υπαστυνόμος, μάχιμος αλλά «μικρός» στο  να διαχειριστεί από ασυρμάτου, περιστατικά που θα είναι στην κόψη του ξυραφιού. 
                             Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
 Στις  νέες αναταράξεις έρχονται να προστεθούν  παράπονα για τον Ταξίαρχο  που τους τελευταίους δυο μήνες έχει αναλάβει επίσημα τη διοίκηση της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ.
Ο Ταξίαρχος  φέρεται να κρατά μεγάλες αποστάσεις από  τα στελέχη αστυνομικούς που βρίσκονται στο δρόμο και γενικώς αποφεύγει να παρέχει αυτό που στην καθομιλουμένη ονομάζουν «κάλυψη» [την καλώς εννοούμενη].
                           Ο ... ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Δεν λείπουν βέβαια και οι αναφορές σ’ άλλον αξιωματικό  που καλείται εκ της θέσεώς του, να  δίνει  εντολές από τον ασύρματο, αλλά με ορολογία «γιδοβοσκού». Πιο συγκεκριμένα όταν  θέλει να μεταβιβάσει στους αστυνομικούς, εντολές που κανονικά είναι «κωδικοποιημένες» εκείνος επί παραδείγματι τους αναφέρει: «Όλες οι μηχανές τα έχουν τα λαμπάκια τους ανοιχτά όταν κινούνται». Και βεβαίως δεν  εννοεί οι αστυνομικοί να «έχουν το νου τους» αλλά όταν κινούνται να αναβοσβήνουν τα χαρακτηριστικά μπλε φώτα στις μηχανές τους …