2/12/11

Και άλλος καθηγητής παιδεραστής

Συνελήφθη 47χρονος  εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια στο Ρέθυμνο
Συνελήφθη χθες  το βράδυ, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, 47χρονος εκπαιδευτικός σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης του Ρεθύμνου, που κατηγορείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.
Η αστυνομική έρευνα και η χθεσινή σύλληψή του, ήταν αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών που έλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Σύμφωνα με αυτές, ο 47χρονος, προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και του προπονητή καλαθοσφαίρισης, παιδικών – εφηβικών τμημάτων, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές έκαμπτε την αντίστασή τους, προτρέποντας τα, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο. Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω « chat » σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Χθες (01.12.2011) το βράδυ, αφού ισχυροποιήθηκαν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.
Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους, επιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές.
Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων και παιδοψυχίατρων.