29/12/11

Οι τσαντάκιδες έβγαλαν πιστόλι


Στο σταθμό του Μετρό Σεπολίων, από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 20 και 21 ετών, γιατί αντέδρασαν έντονα σε αστυνομικό έλεγχο, απωθώντας βίαια τους Αστυνομικούς, ενώ ο ένας από αυτούς προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πιστόλι που είχε στην κατοχή του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αποτροπής αξιόποινων πράξεων εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας εντόπισε τους ανωτέρω αλλοδαπούς μέσα σε συρμό στο σταθμό του Μετρό Συντάγματος να περιεργάζονται τσάντες γυναικών επιβατών.
Οι αστυνομικοί τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και αποφάσισαν στο σταθμό του Μετρό Σεπολίων να τους ελέγξουν, πλην όμως αυτοί αντέδρασαν και άρχισαν να τους απωθούν βίαια με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο και να διαφύγουν. Στην προσπάθειά τους αυτή, ο 20χρονος προέτεινε πιστόλι, το οποίο έφερε φυσίγγιο στην θαλάμη, πλήν όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν πριν προλάβει να το χρησιμοποιήσει.
Οι δύο (2) συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στην χώρα μας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.