3/12/11

Από τις φυλακές έδινε οδηγίες για δόσεις ηρωίνης

Συνελήφθησαν  5 και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 3
Βρέθηκαν κινήσεις άνω των 66 χιλιάδων ευρώ
Εξαρθρώθηκε,  στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο νησί, αποτελούμενη από έξι (6) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 28, 25, 26, 25, 27 και 22 ετών.
Συνελήφθησαν στη Ρόδο, τρία (3) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ο 28χρονος, ο 25χρονος και ο 26χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 22χρονου, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φύλακες Κω, καθώς και σε βάρος του 25χρονου και της 27χρονης που αναζητούνται, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στην Ρόδο, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 29 και 35 ετών για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, ύστερα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων και πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης, καθώς και η ταυτότητα των μελών της οργάνωσης.
Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι από αρχές του 2008 είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, αρχηγικά μέλη της οποίας ήταν ο 28χρονος συλληφθείς και ο 22χρονος έγκλειστος στις φυλακές Κω.
Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνης) σε τοξικομανείς της Ρόδου και τα μέλη της ενεργούσαν με εντολή του 28χρονου.
Ο 28χρονος, αγόραζε και πουλούσε είτε ο ίδιος, είτε μέσω των υπολοίπων μελών τις ναρκωτικές ουσίες και με τον ίδιο τρόπο πραγματοποιούσε τις εισπράξεις από τις πωλήσεις. Ο 22χρονος τηλεφωνικά, συντόνιζε τη διακίνηση των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας τον 26χρονο, ο οποιος διεμενε παρανομα στη Χώρα, ως ενδιάμεσο διακινητή ναρκωτικών ουσιών στα ραντεβού αγοραπωλησίας, και υποδείκνυε στον 28χρονο τοξικομανείς αγοραστές.
Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων μελών της οργάνωσης βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών,
  • μια (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών,
  • δελτία αποστολής μεταφοράς χρημάτων, συνολικού χρηματικού ύψους 66.113 ευρώ,
  • εννέα (9) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών,
  • δυο (2) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 15,5 γραμμαρίων,
  • πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών κατάλληλες για καταμερισμό ναρκωτικών ουσιών,
  • μια (1) ζυγαριά ακριβείας,
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.095 ευρώ σε μετρητα.
Επιπλέον, στην κατοχή των δυο συλληφθέντων ημεδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μια (1) πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 8,2 γραμμαρίων,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο μέσο διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών.