8/1/12

Τσιγγάνικο μπερντάκι σε αστυνομικούς

Παρουσία Εισαγγελέα


Και οι πέτρες γνωρίζουν στην Κέρκυρα πως ο καταυλισμός είναι άντρο των κάθε λογής Τσιγγάνων που διακινούν στο νησί ακόμη και πλαστά 50ευρα. Χθες το απόγευμα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, μια χούφτα αστυνομικοί προσπάθησαν να πραγματοποιηθούν έρευνες σε σπίτια συλληφθέντων Αθίγγανων σε καταυλισμό στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στην Κέρκυρα.
Η επιχειρούμενη έρευνα ήταν απότοκος ανεύρεσης κλοπιμαίων, σε όχημα που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες  Ρομά.
Κατά την είσοδο της αστυνομικού κλιμακίου ερεύνης στον καταυλισμό, ομάδα είκοσι περίπου Ρομά, επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον τους με πέτρες, ξύλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας Αξιωματικός και ελαφρά ένας Αρχιφύλακας.
Δύο αστυνομικοί από το κλιμάκιο στην προσπάθεια τους να αμυνθούν, υπέρ των ιδίων, των άλλων αστυνομικών και του εισαγγελικού λειτουργού, πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα.
Από τις επιθέσεις των Ρομά έχουν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από την αστυνομική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών Ρομά, από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.
Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σε βάρος των τεσσάρων αναγνωρισθέντων ημεδαπών Ρομά, αλλά και των υπολοίπων των οποίων τα στοιχεία ερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Από την έρευνα που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας προέκυψε ότι τα κλοπιμαία, που βρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων ημεδαπών Ρομά, αποτελούν μέρος αντικειμένων συνολικής αξίας 47.000 ευρώ, τα οποία αφαιρέθηκαν από τουριστική επιχείρηση στον Βάτο Κέρκυρας το τελευταίο διήμερο.