13/1/12

Απαγάγουν ομοεθνοίς τους


Στα Εξάρχεια και στο Μαραθώνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Εξαρχείων και της Ο.Π.Κ.Ε. Καλλιθέας, συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν , μέλη οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην αρπαγή αλλοδαπών, ενώ αναζητούνται τρείς (3) επιπλέον συνεργοί τους.
Ειδικότερα την 10-1-2012 προσήλθε στο Τ.Α. Εξαρχείων αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν και κατήγγειλε ότι την 1-1-2012 μια ομάδα ομοεθνών του τον είχε απαγάγει, από τη περιοχή των Εξαρχείων και τον οδήγησαν σε οικία στον Μαραθώνα. Εκεί τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο και με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας τον εξανάγκασαν να τους καταβάλλει χρηματικό ποσό για να τον απελευθερώσουν, αποσπώντας του τελικά το χρηματικό ποσό των -3.000- ευρώ, το οποίο κατεβλήθη από συγγενή του στο Πακιστάν σε συνεργάτη τους εκεί. Μετά τη καταβολή των λύτρων την 9-1-2012 τον απελευθέρωσαν στη περιοχή της Ομόνοιας.
Ομάδα αστυνομικών μετέβη άμεσα στον Μαραθώνα, όπου ο καταγγέλλων τους υπέδειξε το σπίτι που τον κρατούσαν. Εντός του κτιρίου βρέθηκαν οι δράστες, που αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα και συνελήφθησαν .