14/1/12

Οι σωματέμποροι απειλούσαν και το παιδί της


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνεργασία της Ε.Υ.Π., υπόθεση αρπαγής, εκβίασης και σωματεμπορίας 25χρονης αλλοδαπής γυναίκας.
Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 45 ετών και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Αναζητούνται έξι (6) ακόμα άτομα.
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής μετά από διερεύνηση καταγγελίας για αρπαγή 25χρονης αλλοδαπής από άγνωστα άτομα, που εκβίαζαν τους γονείς της απαιτώντας λύτρα για να την αφήσουν ελεύθερη, εξακρίβωσε ότι το θύμα κρατείται σε μπαρ επαρχιακής πόλης.
Βραδινές ώρες της 11/12-1-2012 πραγματοποίησαν επιχείρηση στο ανωτέρω μπαρ, στο οποίο βρήκαν και απελευθέρωσαν την 25χρονη αλλοδαπή και συνέλαβαν τους δράστες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος συλληφθείς ημεδαπός με απειλές για τη ζωή τόσο της παθούσας όσο και του ανήλικου παιδιού της, την κρατούσε παράνομα και την ανάγκαζε να εκδίδεται σε πελάτες του μπαρ που διατηρούσε .Επιπλέον οι τρείς (3) συλληφθέντες έστειλαν στους γονείς της, από το κινητό τηλέφωνο της παθούσας, απειλητικό μήνυμα ( SMS ) για τη ζωή της, προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ που απαιτούσαν για την απελευθέρωσή της.
Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για την εκβίαση, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.