18/2/12

Θυμήθηκαν τον παλιό τους ευατό στο ΗΘΩΝ;

Είναι πολλά τα λεφτά ...

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας νεαρός -τότε- υπαστυνόμος υπηρετούσε σε Τμήμα της πάλαι ποτέ Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών ως "δεξί χέρι" και έμπιστος Τμηματάρχη που αργότερα βρέθηκε στο στόχαστρο (μαζί με άλλους) της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, για διαφθορά.
Τότε η έρευνα "χρεώθηκε" ότι υποκινούνταν από γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Η αρχή της "βεντέτας" του δικηγόρου με διεφθαρμένους αστυνομικούς. Το 2007 ο Τμηματάρχης της υπηρεσίας προτίμησε την εθελούσια πρόωρη συνταξιοδότηση από την ΕΛ.ΑΣ και ασχολήθηκε ενεργά ως επιχειρηματίας παροχής υπηρεσιών φύλαξης (security) αλλά και ως αφανής ιδιοκτήτης καφετέριας στο Κολωνάκι ! (επενδυτής με το εφάπαξ του!)

Πίσω έμειναν τα "ορφανά" του, κάποια εκδιώχθηκαν, άλλα διεσώθησαν. Το "δεξί του χέρι" μετακινήθηκε σε άλλη ευαίσθητη υπηρεσία της ΥΔΟΕΑΗ και παραμένει εκεί ως αξιωματούχος – περιέργως – αμετακίνητος μέχρι σήμερα. Πρόσφατα επιχειρηματίας προσήλθε στην υπηρεσία να υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για απάτη εις βάρος του ύψους εκατομμυρίων Εuro. Στη μηνυτήρια αναφορά του – μεταξύ άλλων - ανέφερε ότι το "κύκλωμα του λευκού κολάρου" του οποίου υπέστη θύμα είχε διασυνδέσεις και με διεφθαρμένους αστυνομικούς.


Δεν φανταζόταν όμως ποτέ ότι είχε ένα ακόμα μειονέκτημα. Είχε συνήγορο τον εχθρό της διαφθοράς. Ο πρώην υπαστυνομούλης έβαλε veto στην υπηρεσία να πράξει τα δέοντα ώστε να "θαφτεί" η υπόθεση και ο δικηγόρος να υποστεί επαγγελματική ήττα. Και ξαφνικά το κύκλωμα της απάτης πληροφορείται το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς. Η υπηρεσία υιοθετεί αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των δραστών. Ο κεντρικός ύποπτος καλείται για φιλική κουβεντούλα και όχι για κατάθεση, ενώ το θύμα-μηνυτής καλείται αλλεπάλληλα να "απολογηθεί" για τους προφορικούς ισχυρισμούς των δραστών ! Πρέπει ο δικηγόρος-εχθρός να υποστεί ήττα. Έλα ντε, όμως, που αυτός αντιλαμβάνεται το "στήσιμο". Ενημερώνει ταυτόχρονα τις Αρχές και η εξέλιξη της υπόθεσης βρίσκεται σε παράλληλη παρακολούθηση και αναμένονται σοβαρές εξελίξεις. Το ερώτημα όμως τώρα είναι ένα: Κύριε Δικόπουλε, πώς επιτρέπεται να συμβαίνουν αυτά? Ποια είναι η θέση σας? Θ’ αντιδράσετε ή θα σιωπήσετε αναμένοντας απλά τις εξελίξεις?