17/2/12

Πατέρας και γιος εκβιαστές

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, τετραμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης πολυτελών οχημάτων, από ανυποψίαστα θύματα.
Συνελήφθη ο 60χρονος, ιθύνων νους του κυκλώματος, ο 28χρονος γιος του και μία 28χρονη Γεωργιανή, ενώ αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του «εγκεφάλου», για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Συγκρότησης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Ληστείας», της «Υπεξαίρεσης» και της «Απάτης κατ΄επάγγελμα».
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2009 και εκτείνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Περιστέρι Αττικής, Κόρινθο, Αίγιο, Πάτρα), συνίστατο αρχικά, στη προσέγγιση ιδιοκτητών, οι οποίοι σκόπευσαν να πουλήσουν τα πολυτελή οχήματά τους.

Στη συνέχεια, με διάφορα έντεχνα μέσα και προσχήματα, οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους να προβούν σε μεταβίβαση των αυτοκινήτων τους, ισχυριζόμενοι ψευδώς, ότι σε μελλοντικό χρόνο, θα κατέβαλαν το ακριβές αντίτιμο για την αγοραπωλησία.
Αντί αυτού όμως, τα μέλη της οργάνωσης, είτε εξαπατώντας, είτε με τη χρήση βίας, αποσπούσαν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων ιδιοκτητών και άλλαζαν συνεχώς διευθύνσεις διαμονής, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους.
Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν να αποσπάσουν (12) πολυτελή ΙΧ και (1) μηχάνημα έργων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 310.000 ευρώ.