15/2/12

Κάνουν ουρά για να δικάσουν

Οι δικηγόροι κάνουν ουρά για να πάρουν μια άδεια από το σύλλογό τους για να δικάσουν, αφού παρατείνεται η απεργία τους με απόφαση των προνομιούχων του κλάδου που έχουν αντιμισθίες-αργομισθίες σε ΔΕΚΟ και τράπεζες 



Οι μαχόμενοι Δικηγόροι της Αθήνας "βράζουν" με την απόφαση της χθεσινής (14-2-12) επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Α. για παράταση της αποχής από τα καθήκοντά τους για όλο το Φεβρουάριο και με προοπτική τη συνέχισή της επ’ αόριστον! Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. ηττήθηκε κατά κράτος αφού απορρίφθηκε η πρότασή του για αποχή των δικηγόρων μόνον από τις δίκες με αντίδικο το Δημόσιο (ώστε να πιεστεί η Τρόικα, αφού μόνον οι φορολογικές υποθέσεις τους ενδιαφέρουν και η αποχή από αυτές είναι μέτρο πίεσης), αφού οι αριστερές παρατάξεις των δικηγόρων που υποστηρίζονται από κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά σχήματα προσήλθαν μαζικά και οργανωμένα στη Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Α. με γραμμή "ΠΑΜΕ" για παλλαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Οι σύμβουλοι του Δ.Σ.Α.: Βρεττός, Κοκκινάκης, Σαραφιανός, Μαραγκός, Γαλετσέλης με την υποστήριξη του πάλαι ποτέ Υπουργού Οικονομικών και νυν μεγαλοδικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα πλειοδοτούσαν σε ΑΠΟΧΗ και κλείσιμο των δικηγορικών γραφείων. Στη Γενική Συνέλευση ήταν παρόντες περίπου 1.100 δικηγόροι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών ήταν ανενημέρωτοι και δεν συμμετείχαν σ΄αυτή. Έτσι η μειοψηφία οδήγησε το σύνολο των 20.000 δικηγόρων της Αθήνας σε αποχή διαρκείας και τους πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία που επιθυμούν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των δικηγόρων της Αθήνας πλήττεται βαριά από την οικονομική κρίση. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες. Η παράταση της αποχής, τους "βυθίζει" στην οικονομική απόγνωση. Απόδειξη ότι η απόφαση περί αποχής είναι αναντίστοιχη με τη βούληση της πλειοψηφίας του δικηγορικού κόσμου είναι η σημερινή μαζική προσέλευση των δικηγόρων στα γραφεία του Δ.Σ.Α. (φώτο), να αιτηθούν άδεια για να παραστούν στα δικαστήρια. Τουλάχιστον 700 αιτήσεις κατατέθηκαν μόνον σήμερα και αναμένεται το ίδιο και για τις επόμενες μέρες. Αποχή που κλυδωνίζεται και ίσως οδηγήσει σε "εμφύλιο", σίγουρα όμως σε μαζική αποδοκιμασία των συνδικαλιστών, που εξαναγκάζουν την πλειοψηφία των δικηγόρων στην οικονομική ανέχεια. Δεν είναι λίγοι οι δικηγόροι που ψιθυρίζουν παραφράζοντας παλαιό πολιτικό σύνθημα: «"ΤΣΟΒΟΛΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΑ ΜΑΣ ΟΛΑ" για να πληρώσουμε τα έξοδα μας»!