24/3/12

Έπαιρνε την κύρια και την επικουρική

Για ενάμισι χρόνο λάμβανε την κύρια και επικουρική σύνταξη της αποβιώσασας μητέρας τους, ένας 50χρονος ημεδαπός που συνελήφθη χθες  το πρωί, στο Χαϊδάρι Αττικής, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η σύλληψή του έγινε αμέσως μετά την είσπραξη της σύνταξης από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) καταστήματος Τράπεζας στη περιοχή του Αιγάλεω.
Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ύστερα από ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες, στον ειδικό αριθμό καταγγελιών 11012, σύμφωνα με τις οποίες, η σύνταξη αποβιώσασας συνταξιούχου του δημοσίου συνεχίζει να πιστώνεται σε τραπεζικό της λογαριασμό.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν, αστυνομικοί του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι τόσο η κύρια, όσο και οι επικουρικές συντάξεις της αποβιώσασας από το Σεπτέμβριο του 2010 , συνεχίζουν να πιστώνονται σε τραπεζικό της λογαριασμό, που διατηρούσε σε συγκεκριμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, όπου συνδικαιούχος ήταν και ο γιος της, καθώς επίσης εξακρίβωσαν και τις «κινήσεις» που είχαν γίνει στο λογαριασμό.
Σήμερα το πρωί και ενώ είχε πιστωθεί χρηματικό ποσό από τον Φορέα Ασφάλισης της αποβιώσασας, ο 50χρονος γιος της μετέβη σε Α.Τ.Μ. καταστήματος Τράπεζας στην περιοχή του Αιγάλεω και έκανε ανάληψη μέρους του ποσού, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη πλησίον της οικίας του.
Σε βάρος του 50χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα, οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ειδικό Ανακριτή.