20/3/12

Ληστής και επίδοξος βιαστής

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από εντατικές έρευνες, συνελήφθη νυχτερινές ώρες της 18-3-2012 στην περιοχή του Ζωγράφου 37χρονος  κατηγορούμενος για ληστείες, απόπειρα ληστείας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σε βάρος γυναικών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς πρωινές ώρες ακινητοποιούσε με απειλή περιστρόφου γυναίκες την ώρα που εισέρχονταν στην πολυκατοικία που διέμεναν και τις εξανάγκαζε να τον οδηγήσουν στο διαμέρισμά τους, όπου στη συνέχεια προέβαινε σε ληστεία και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς έχει διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, στις περιοχές του Ζωγράφου και Αμπελοκήπων πέντε (5) ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας, σε δύο (2) από τις οποίες προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος γυναικών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που αφαίρεσε από τις παθούσες, ένα (1) περίστροφο με έξι (6) φυσίγγια κρότου, ένα (1) μαχαίρι, μια (1) συσκευή-σπρέυ με αναισθητικό υγρό, μια (1) κουκούλα τύπου full face , δυο (2) ζεύγη γαντιών, ένα (1) ξύλινο ρόπαλο, δυο (2) μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, μια (1) σιδερογροθιά, 129 κροτίδες, 51 φυσίγγια κρότου, ένα (1) πιστόλι φωτοβολίδων, 13 φυσίγγια των 6 mm , και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.