3/3/12

Ενεχυροδανειστής άνευ αδείας

Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν  από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ενεχυροδανειστήρια στις περιοχές της Γλυφάδας, του Περιστερίου και του Αιγάλεω.
Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρεις περιπτώσεις και ειδικότερα:
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στη Γλυφάδα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια, απασχολούνταν ανασφάλιστος εργαζόμενος, δεν τηρούνταν το βιβλίο αργυραμοιβού – ενεχυροδανειστή, δεν είχε υποβληθεί δήλωση Εισοδήματος και δεν είχαν υποβληθεί σχετικές δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στη Γλυφάδα διαπιστώθηκε η απασχόληση ανασφάλιστου εργαζόμενου, η πλημμελλής τήρηση του βιβλίου αργυραμοιβού – ενεχυροδανειστή και η μη διατήρηση αγορασθέντων αντικειμένων.
  • Σε ενεχυροδανειστήριο στο Αιγάλεω διαπιστώθηκε η μη τήρηση του προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου σύμφωνα με αστυνομική διάταξη, η εκπρόθεσμη ενημέρωση του βιβλίου εσόδων – εξόδων και η μη επίδειξη του βιβλίου επισκευής και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού του καταστήματος.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα αποσταλούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.