28/3/12

Ένας Ιταλός στον Καμμένο


Τον Παύλο Σαράκη (φωτό) πολλοί τον γνωρίζουν από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Μαχόμενος δικηγόρος, που διαπρέπει στα ποινικά ακροατήρια. Διαθέτει ένα από τα πλέον οργανωμένα δικηγορικά γραφεία, που δραστηριοποιείται στους περισσότερους τομείς δικαίου. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συνάδελφους του, αφού είναι αυτοδημιούργητος και έχει αποδείξει ότι δεν τον "λυγίζουν" τα δύσκολα.

Η επαγγελματική επιτυχία δεν τον έχει αλλοτριώσει. Οι λαϊκές του καταβολές είναι εκείνες που τον ωθούν να συμμετέχει             μ’ έντονο πολιτικό λόγο στην εκπομπή "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" του Στέφανου Χίου. Ταγμένος στην Εθνική Ιδέα και στην υπεράσπιση των συμφερόντων του απλού πολίτη.




   Η εμπλοκή του στα πολιτικά δρώμενα με τους                      << Ανεξάρτητους Έλληνες >> ήταν έκπληξη για πολλούς. Αφοσιωμένος στην επαγγελματική του καριέρα, απέκρουε πεισματικά κάθε πολιτική εμπλοκή.



   Δεν ήταν έκπληξη για εκείνους που τον γνωρίζουν από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Τότε που εμπλούτιζε τις πανεπιστημιακές του γνώσεις στην Ιταλία. Ο Παύλος Σαράκης συμμετείχε ενεργά στην Ιταλική πολιτική ζωή ! Στέλεχος στη Democrazia Cristiana (Χριστιανοδημοκράτες) και μάλιστα στο επιτελείο του Giulio Andreotti. Του Ιταλού πολιτικού που πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια στην Ιταλική πολιτική σκηνή.



   Οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες ήταν – τότε – κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα τους. Συγκυβερνούσαν με τους σοσιαλιστές του Craxi. Σ’ αυτό το πολιτικό περιβάλλον ο Σαράκης "εντρύφησε" με τέτοια επιτυχία, που όλα προμήνυαν ότι θα παρέμενε μόνιμα στη Ρώμη.



   Ξαφνικά όμως το πολιτικό σκηνικό το 1990 ανατράπηκε ! Η επιχείρηση "mani puliti" (καθαρά χέρια) του εισαγγελέα Di Piettro οδήγησε σε κατάρρευση το πολιτικό κατεστημένο. Η αντίδραση της Ιταλικής κοινωνίας απέναντι στη διαφθορά της πολιτικής εξουσίας ήταν τέτοια που άλλαξε εντελώς το πολιτικό σκηνικό, με την εμφάνιση νέων σχηματισμών. Νέα κόμματα δημιουργήθηκαν, που κυριαρχούν μέχρι σήμερα στην Ιταλική πολιτική ζωή.



   Ο Παύλος Σαράκης έχει ζήσει "από πρώτο χέρι" εκείνες τις εξελίξεις. Και είναι σίγουρο ότι οι σημερινές πολιτικές συνθήκες στη χώρα μας, κάτι του θυμίζουν. Ίσως να "οσμίζεται" στην πολιτική ατμόσφαιρα ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη ν’ ανατρέψει το πολιτικό κατεστημένο. Κι αυτός να είναι ο λόγος που ετοιμάζεται να εμπλακεί με τους                << Ανεξάρτητους Έλληνες >> στη ‘Β Αθηνών. Και αυτοί οι λίγοι που τον ξέρουν καλά, ξέρουν ότι έχει αλάνθαστο ένστικτο !