7/3/12

Ο Βουλευτής που έκανε πλαστική

Πολιτικό σκάνδαλο για τον φονταμενταλιστή μουσουλμάνο
Σάλος στην Αίγυπτο για μια... πλαστική!

Ο αλ-Μπαλκίμι είπε ότι δεν έκανε πλαστική στη μύτη, αλλά ότι του επιτέθηκαν ληστές. Δεν τον πίστεψαν, και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από το ισλαμιστικό κόμμα

Πολιτικό σκάνδαλο προκάλεσε στην Αίγυπτο μια... πλαστική εγχείρηση που έκανε στη μύτη του ένας φονταμενταλιστής μουσουλμάνος βουλευτής, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το κόμμα του επειδή επέμεινε ότι δεν υποβλήθηκε σε τέτοια επέμβαση.
Ο Ανουάρ αλ-Μπαλκίμι, βουλευτής του σαλαφιστικού κόμματος αλ-Νουρ, έκανε την πλαστική σε μια κλινική στο δυτικό Κάϊρο, τον περασμένο μήνα - παρά το γεγονός ότι θρησκευτικά διατάγματα των φονταμενταλιστών απαγορεύουν τις εγχειρήσεις για λόγους αισθητικής.
Ο αλ-Μπαλκίμι δεν ακολούθησε τις εντολές του γιατρού να παραμείνει στην κλινική για ανάρρωση, και έφυγε μυστικά 24 ώρες μετά την επέμβαση, αργά ένα βράδυ.
Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα, αιγυπτιακές εφημερίδες έγραψαν ότι ο βουλευτής πήγε σε δεύτερο νοσοκομείο, στις 6 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι είχε πέσει θύμα βίαιης επίθεσης από μασκοφόρους ένοπλους, ενώ οδηγούσε σε δρόμο, στην έρημο.
Ο πολιτικός μίλησε σε ρεπόρτερ για την επίθεση, από το κρεβάτι του νοσοκομείου και έχοντας το κεφάλι δεμένο με επιδέσμους. Είπε ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του και του έκλεψαν 100.000 αιγυπτιακές λίρες (12.400 ευρώ).
Ο δρ. Γιουσρί Χαμάντ, ένας εκπρόσωπος του αλ-Νουρ, είπε ότι επιτροπή του κόμματος επισκέφθηκε τον αλ-Μπαλκίμι στο νοσοκομείο και τον ανάγκασε να παραιτηθεί. «Μας είπε ότι δεν είχε κάνει καμμία εγχείρηση. Μας είπε ψέματα. Ενας ψεύτης δεν έχει θέση στο κόμμα μας», είπε ο εκπρόσωπος.