18/4/12

Συνέλαβαν και τον 2ο ληστή

 Στο Λευκαντί  το χωριό του Ρωχάμη
Αποκαλύφθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η συμμετοχή και δεύτερου δράστη στη ληστεία που διαπράχθηκε το προηγούμενο μήνα, σε βάρος δύο ηλικιωμένων, στην οικία τους στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας.
Πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε ήδη συλληφθεί το πρωί της 06-04-2012, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατηγορούμενος για αντίσταση σε βάρος των αστυνομικών και παράνομη οπλοκατοχή, στερούμενος επιπλέον αποδεικτικών εγγράφων της ταυτότητάς του.

Ειδικότερα, το πρωί της 06-04-2012 οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 36χρονο να κινείται πεζός στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φύλλων Ληλαντίων Ευβοίας και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, ο 36χρονος απώθησε με τα χέρια του τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και συνελήφθη.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η συμμετοχή του στη ληστεία στο Λευκαντί Ευβοίας και το προανακριτικό υλικό τέθηκε υπόψη του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, ο οποίος την 12-04-2012 εξέδωσε σχετικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος κρατείτο για διοικητική απέλαση.
Υπενθυμίζεται ότι την 06-04-2012 οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλλεξαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία και να συλλάβουν έναν ακόμη υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 35 ετών που συμμετείχε επίσης στην ληστεία στο Λευκαντί Ευβοίας.
Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και του τρίτου δράστη και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.