7/4/12

Βρήκαν τους ληστές

Εξιχνιάσθηκε στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, η ληστεία που διαπράχθηκε από τρεις (3) δράστες, το προηγούμενο μήνα, σε βάρος δύο ηλικιωμένων στην οικία τους στη παραλία Λευκαντί Ευβοίας.
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ενός εκ των δραστών. Πρόκειται για έναν 35χρονο υπήκοο Αλβανίας ο οποίος συνελήφθη, μετά από ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Χαλκίδας. Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται οι δύο (2) συνεργοί του.

Ειδικότερα, την 04-03-2012 και περί ώρα 03:30΄, οι τρεις δράστες, αφού παραβίασαν κεντρική πόρτα εισόδου, εισήλθαν στην μονοκατοικία όπου διέμεναν οι δύο ηλικιωμένοι (84χρονη γυναίκα και 71χρονος άνδρας) και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου (πιθανόν λοστού), τους ακινητοποίησαν καταφέρνοντας τους παράλληλα πολλαπλά χτυπήματα στα πρόσωπά τους και στην συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και πληροφορίες που συνέλλεξαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του 35χρονου δράστη και μετά από συντονισμένες έρευνες τον εντόπισαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φύλλων Ευβοίας όπου διέμενε και τον προσήγαγαν χθες το πρωί.
Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ληστείας και της οπλοχρησίας, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες το απόγευμα από τον κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δύο συνεργών του 35χρονου και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.