19/4/12

Τους "χτύπησε" το ρεύμα τους Ρουμάνους

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Συνελήφθησαν,   στην περιοχή Καρναζέικα Αργολίδας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 23, 21, και 29 ετών αντίστοιχα, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα,  στην περιοχή Καρναζέικα Αργολίδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους παραπάνω τη στιγμή της επιβίβασης τους σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε ακινητοποιηθεί, μέσα στο οποίο βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Κοντά στο όχημα βρέθηκαν κομμένα ηλεκτρικά καλώδια και χαλκός, που προέκυψε ότι προερχόταν από ένα μετασχηματιστή, τον οποίον είχαν αφαιρέσει νυχτερινές ώρες της 17/18-4-2012 από υποσταθμό ιδιωτικού εργοστασίου, στην ίδια περιοχή.
Από την έρευνα προέκυψε ότι από τα τέλη του Μαρτίου 2012, οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν διαπράξει άλλες έξι (6) περιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής ομάδας υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών τους, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους, σε άλλες παρόμοιες πράξεις.