14/4/12

Όλοι μαζί ...


Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής επίσκεψης, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ανήγγειλε στον Μακαριώτατο τη συμμετοχή των δύο Σωμάτων Ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, που συνδιοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ.
Τα δύο Σώματα Ασφάλειας συνέλλεξαν συνολικά 4 τόνους τρόφιμα, από 2 το καθένα, από πόρους που προέκυψαν από τις εισφορές των στελεχών στις λέσχες σίτισης του προσωπικού, τα οποία θα παραδοθούν αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα στις αποθήκες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σημεία εναπόθεσης τροφίμων μακράς διάρκειας θα χωροθετηθούν στα πρατήρια και τις λέσχες σίτισης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σηματοδοτεί τον ευρύτερο κοινωνικό ρόλο και την προσφορά του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κοινή προσπάθεια στήριξης των κοινωνικών και οικονομικών ασθενέστερων πολιτών και ομάδων του πληθυσμού.