11/4/12

Ξάφριζαν εκκλησίες στη Ζάκυνθο

Εξαρθρώθηκε τετραμελής ομάδα διαρρηκτών Ιερών Ναών στην Ζάκυνθο
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς από τους οποίους αφαίρεσαν πλήθος ταμάτων και λοιπών τιμαλφών
Συνελήφθησαν  στην Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 16 και 22 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 21 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς.
Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων εντοπίστηκε χθες (09-04-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους αστυνομικούς στον Λαγανά Ζακύνθου, ο 21χρονος ημεδαπός και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την αξιοποίηση στοιχειών της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 21χρονος αποτελούσε μέλος ομάδας διάπραξης διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς στην Ζάκυνθο, με συγκεκριμένη μεθοδολογία από τους οποίους αφαιρούσαν τάματα και τιμαλφή.
Αρχικά διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος από κοινού με έναν ακόμη ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην πόλη της Ζακύνθου, διέρρηξαν χθες (09-04-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες Ιερό Ναό στη Λιθακιά Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν έναν χρυσό σταυρό με αλυσίδα.
Από την εξέλιξη της έρευνας οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διέπραξαν και τις ακόλουθες διαρρήξεις:
  •  Την Τετάρτη 22-02-2012 το πρωί διέρρηξαν Ιερό Ναό στο Καλαμάκι Ζακύνθου από τον οποίο αφαίρεσαν πλήθος ταμάτων και τιμαλφών.
  •  Την Τρίτη 13-03-2012 το πρωί διέρρηξαν Ιερό Ναό στο Κερί Ζακύνθου σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου
  •  Την Πέμπτη 29-03-2012 το πρωί διέρρηξαν την πόρτα Ιερού Ναού στην Μπόχαλη Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να ηχήσει ο συναγερμός και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα
  •  Την Παρασκευή 30-03-2012 το βράδυ διέρρηξαν Ιερό Ναό στην πόλη της Ζακύνθου και αφαίρεσαν από την εικόνα της Παναγίας αφιερώματα σε αυτή, όπως δακτυλίδια, σκουλαρίκια, αλυσίδες κλπ.
  •  Την Τετάρτη 04-04-2012 το βράδυ διέρρηξαν την κεντρική είσοδο Ιερού Ναού στο Αργάσι Ζακύνθου και αφαίρεσαν τάματα και τιμαλφή
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή.