10/5/12

Άλλες 5 ιερόδουλες φορείς του AIDS

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) πραγματοποιήθηκαν την 8-5-2012, στοχευμένοι έλεγχοι σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, προσήχθησαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής είκοσι δύο (22) εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές). Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία για εκδιδόμενα πρόσωπα και εξετάστηκαν από υγειονομικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Από τον υγειονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πέντε (5) εκδιδόμενες γυναίκες, τρεις (3) ημεδαπές και δύο (2) αλλοδαπές είναι HIV οροθετικές (φορείς του AIDS). Για την συγκεκριμένη περίπτωση σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
  •  Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
  •  Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ: 210 52 12 054
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.