11/5/12

Οι πλάκες του χασίς

Συνεχίζονται από τις Αστυνομικές Αρχές οι έρευνες για την υπόθεση μεταφοράς
90 κιλών κάνναβης από όχημα που εξετράπη στο Αιτωλικό.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν συλληφθεί για εμπλοκή τους στην υπόθεση τρεις συνολικά δράστες.
Συνολικά κατασχέθηκαν 92.125 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού δυο αδέλφια άνδρας – γυναίκα ηλικίας 26 και 38 κατηγορούμενοι για μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Στην υπόθεση εμπλέκεται επίσης ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη χθες (10-5-2012) νωρίς το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου για μεταφορά και κατοχή άλλων 83 κιλών κάνναβης (σχετικό το από 11-5-2012 δελτίο τύπου μας).
Υπενθυμίζεται ότι προχθές (8-5-2012) το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού επελήφθησαν σε τροχαίο ατύχημα-εκτροπή οχήματος στην περιοχή Άγιος Δημήτριος της Επαρχιακή Οδό Αστακού-Λεσινίου.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο του τροχαίου, διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε εγκαταλείψει το όχημα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 78 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 88 κιλών και ένα δέμα πάστα κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους 3.060 γραμμαρίων (σχετικό το από 9-5-2012 δελτίο τύπου μας).
Από τον έλεγχο των στοιχείων του οχήματος προέκυψε ότι αυτό ανήκει στην 38χρονη η οποία και συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, προέκυψε ότι οδηγός του οχήματος, κατά τη μεταφορά των ναρκωτικών, ήταν ο 26χρονος αδερφός της 38χρονης με προπομπό άλλο όχημα το οποίο οδηγούσε ο 43χρονος Αλβανός.
Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 26χρονου οδηγού, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και τη σύλληψη του.
Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι σε βάρος του εκρεμμούσαν:
  • Ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Πειραιά για εμπλοκή του σε υπόθεση πώλησης- κατοχής και εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.
  • Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για ληστεία κατά συρροή οι οποίες είχαν διαπραχθεί στην περιοχή της Ηλιούπολης.
Ο 43χρονος προπομπός συνελήφθη χθες (10-5-2012) το πρωί, στην επαρχιακή οδό Αστακού – Αιτωλικού θέση ‘’Φράξος’’ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου να μεταφέρει 83 κιλά κάνναβης σε όχημά του.
Σε μεταγενέστερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς, στο σημείο που εκτράπει το όχημα βρέθηκε άλλη μία πλαστική συσκευασία κάνναβης βάρους 1065 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.