10/5/12

Έκαναν τις μοναχές ...

Σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από το Τμήμα Ασφαλείας Αναλήψεως σε βάρος τριών ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 49, 41 και 28 ετών, για «Εγκληματική Οργάνωση», « Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» και «Απάτης».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 11-03-2012, οι ανωτέρω μετέβησαν σε οικία 83χρονης ημεδαπής, στην περιοχή της Πυλαίας και με το πρόσχημα της πώλησης εκκλησιαστικών ειδών αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας διάφορα κοσμήματα αξίας (1.000) ευρώ.

Επίσης, πρωινές ώρες προχθες (08-05-2012), οι ίδιες δράστιδες προσποιούμενες τις μοναχές της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, μετέβησαν σε οικία 70χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Καλαμαριάς, πείθοντας αυτήν να αφιερώσει ως τάμα στην εικόνα του Αγίου Ραφαήλ κοσμήματά της. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αφαιρέσουν από την ηλικιωμένη ένα (1) χρυσό δαχτυλίδι και ένα (1) ζευγάρι σκουλαρίκια.
Ακόμη με τον ως άνω τρόπο και μεθοδολογία, λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, μετέβησαν σε οικία 72χρονης ημεδαπής, στην περιοχή της Καλαμαριάς και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρυσαφικά.
Σ την κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (85) ευρώ, διαφορά κοσμήματα, (12) χριστιανικές εικόνες και (25) σταυρουδάκια.