10/5/12

Και δολοφόνοι και ληστές

Τα κλεμμένα

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στο Ρέθυμνο.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου αλλοδαπού και ενός 28χρονου ημεδαπού για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ο 23χρονος και ο 28χρονος είναι ήδη προφυλακισμένοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ηλικιωμένης στο Ρέθυμνο.
Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονης ημεδαπής για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού για παρασιώπηση ανεύρεσης.

Εξιχνιάστηκαν σήμερα (10-05-2012) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, αλλά και την αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων σπιτιών, που είχαν διαπραχθεί στην πόλη του Ρεθύμνου, κατά το χρονικό διάστημα από 25-02-2011 έως και 20-03-2012.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 23χρονος αλλοδαπός χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, επιτέθηκε σε δώδεκα (12) ημεδαπές νεαρές γυναίκες στην πόλη του Ρεθύμνου, από τις οποίες αφαιρούσε τηλεφωνικές συσκευές, προσωπικά είδη και χρηματικά ποσά, ενεργώντας παράλληλα και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Τα αντικείμενα που αφαιρούσε τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος ή τα διέθετε προς πώληση μαζί με την 23χρονη ημεδαπή σύζυγό του.
Μέρος των προϊόντων κλοπής βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στις παθούσες.
Επίσης προέκυψε ότι, ο 23χρονος αλλοδαπός, ενεργώντας από κοινού με τον 28χρονο ημεδαπό, πραγματοποίησαν μία ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών και δύο κλοπές – διαρρήξεις σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών στο Ρέθυμνο, με πανομοιότυπο τρόπο και σχέδιο δράσης, αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα, τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία της 23χρονης ημεδαπής βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία είναι προϊόντα κλοπών και αναζητούνται οι νόμιμοι κάτοχοί τους.
Ο 23χρονος αλλοδαπός και ο 28χρονος ημεδαπός είναι ήδη προφυλακισμένοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στο Ρέθυμνο.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας βρέθηκε και κατασχέθηκε μία τηλεφωνική συσκευή η οποία είχε αφαιρεθεί την 20-2-2012 από την κατοχή 21χρονης ημεδαπής.
Προανάκριση συνεχίζεται καθόσον ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.