11/5/12

Στην Τανάγρα ο Ρουμάνος είχε τον σκοπό του!

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Συνελήφθη 33χρονος Ρουμάνος, μέλος εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.
Κατασχέθηκε ποσότητα χαλκού βάρους – 600 – κιλών, η οποία είχε αφαιρεθεί από υποσταθμό της ΔΕΗ που εξυπηρετεί ανάγκες του ΟΣΕ στην Οινόη Βοιωτίας.
Εκτιμάται ότι η ζημιά ξεπερνάει το (1.000.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές στη σηματοδότηση υπήρχε κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) τουλάχιστον συνεργοί του 33χρονου.
Συνελήφθη  στην Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου με την συνδρομή αστυνομικών της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 33χρονος Ρουμάνος, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 33χρονου συλληφθέντα και δύο ακόμη τουλάχιστον συνεργών του, που αναζητούνται για να συλληφθούν, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών του ΟΣΕ και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Επιπλέον, ο 33χρονος κατηγορείται και για αντίσταση, καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, άσκησε σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών.
Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν στην δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές, που τροφοδοτούσαν με ρεύμα το δίκτυο του ΟΣΕ, οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Οινόης.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, εντοπίστηκε χθες νωρίς το πρωί ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 33χρονος, πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού της Τανάγρας και ακινητοποιήθηκε, προκειμένου να διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου ο 33χρονος προσπάθησε να διαφύγει, ασκώντας παράλληλα σωματική βία σε βάρος των αστυνομικών, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Μετά από έρευνα στο όχημά του, βρέθηκε στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών ποσότητα χαλκού, επιμελώς κρυμμένη κάτω από κουβέρτα, βάρους (600) κιλών και κατασχέθηκε.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει την ανωτέρω ποσότητα χθες μεταμεσονύχτιες ώρες από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων υπαλλήλων του ΟΣΕ, η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό του (1.000.000) ευρώ, ενώ από τις φθορές στην σηματοδότηση εγκυμονούσαν κίνδυνοι σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο του 33χρονου, καθώς επίσης και ένα ακόμη όχημα το οποίο βρέθηκε μετά από αναζητήσεις στην ανωτέρω περιοχή και όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε έναν από τους συνεργούς του.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου και συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των υπολοίπων δραστών και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.