12/5/12

Με τη σφραγίδα της DEA

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ














Την έρευνα επόπτευε ο Αθηναγόρας Παζαρλής Διοικητής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D . E . A . Αθηνών, τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, ύστερα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, πέτυχαν την εξάρθρωση κυκλώματος εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας και εξαγωγής αυτών σε ευρωπαϊκές χώρες για την περαιτέρω διακίνησή τους.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 41, 46, 31 και 51 ετών και 44χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών και του Νόμου Περί όπλων.

Ειδικότερα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 41χρονου, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, καθώς επίσης και στην κατοχή των ανωτέρω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πενήντα (50) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 53 κιλών και 733 γραμ.,
  • Ένα (1) μικρόδεμα περιέχον ποσότητα καπνού αναμειγμένη με κάνναβη βάρους (2,6) γραμ.,
  • Επτά (7) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,
  • Το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Επιπλέον, σε έρευνα Ι.Χ.Φορτηγού ιδιοκτησίας του 41χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) μικρόδεμα κάνναβης βάρους 0,6 γραμ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 51χρονης, στην περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τριάντα οκτώ (38) δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 39 κιλών και 950 γραμ.,
  • Δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov , τα οποία έφεραν δύο (2) γεμιστήρες, που περιείχαν συνολικά 39 φυσίγγια και
  • Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, κατασχέθηκαν συνολικά τρία (3) αυτοκίνητα, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.