25/5/12

Oι Πακιστανοί έπαιρναν χαράτσι

Σύλληψη τριών (3) υπηκόων Πακιστάν στο Λασίθι, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παράνομη οπλοχρησία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής τους.
Συνελήφθησαν  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30, 27 και 30 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή - οπλοχρησία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες καθώς και ένας ακόμα ομοεθνής τους, ο οποίος αναζητείται, απαιτούσαν από άλλους ομοεθνής τους, να ρυθμίζουν το χρηματικό ποσό των ημερομισθίων που θα λαμβάνουν για αγροτικές ή άλλες εργασίες και να καταβάλουν σ΄ αυτούς, το προκαθορισμένο ποσό των εκατό (100) ευρώ κάθε μήνα, ώστε να μπορούν να εργάζονται στην περιοχή.
Οι ανωτέρω δράστες χθες (24-05-2012) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου επιτέθηκαν σε τρεις (3) ομοεθνείς τους ηλικίας 25, 32 και 25 ετών και τους τραυμάτισαν με τη χρήση αιχμηρών μεταλλικών αντικειμένων, διότι αρνήθηκαν να τους καταβάλουν το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν.
Οι τρεις (3) παθόντες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου ο 25χρονος και ο 32χρονος εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ στον άλλο 25χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (25-05-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.