29/6/12

Οι Βούλγαροι τρύπωναν ...

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες στην Αργολίδα.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και απόπειρες κλοπής σε οικίες, στο Ναύπλιο και το Άργος.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθησαν,  στην θέση « Εκκλησιαστικά » στα Φίχτια Άργους, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 30, 32, 18 και 27 ετών αντίστοιχα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, οι ανωτέρω, το τελευταίο διήμερο, είχαν διαπράξει τις εξής διαρρήξεις-κλοπές και απόπειρες κλοπής:

  • Την 27-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, διαρρήξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, έγγραφα, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και μία ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 27-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
  • Την 27-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, διαρρήξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 26-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, διαρρήξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα.
  • Την 26-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, διαρρήξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.