22/6/12

Πούλαγαν "μπραβιλίκι"

Συνελήφθησαν στα Μάλγαρα και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 51 και 29 ετών και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος ενός επιπλέον συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Σύστασης και συμμορίας», «Εμπρησμό», παράβαση του Νόμου «Περί όπλων» και παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, τον Μάρτιο του 2012 πυροβόλησαν σε βάρος του κτιρίου μεταφορικής εταιρείας ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού, στην περιοχή των Μαλγάρων, ενώ τον Μάιο του τρέχοντος έτους προκαλώντας εμπρησμό, κατέστρεψαν ένα φορτηγό της επιχείρησης.
Στη συνέχεια με το πρόσχημα της παροχής προστασίας στην επιχείρηση, τηλεφωνούσαν στον 47χρονο και ζητούσαν εκβιαστικά, διάφορα χρηματικά ποσά.

Ο 47χρονος κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τα παραπάνω περιστατικά και στo πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη αρχικά ο 51χρονος στην περιοχή του Εύοσμου, ο οποίος εμφανίσθηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να παραλάβει από τον 47χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.
Λίγο αργότερα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων ο 29χρονος, στην κατοχή του οποίου επιπρόσθετα βρέθηκε και κατασχέθηκε ινδική κάνναβη συνολικού βάρους (25) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.