16/6/12

H φυλακισμένη έκανε απατεωνιές

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση
Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας ενώ το τρίτο μέλος είναι ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης.
Το συνολικό ποσό που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται στα 326.000 ευρώ
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση.
Συνελήφθησαν δύο (2) γυναίκες, εκ των οποίων μία 26χρονη ημεδαπή και μία 46χρονη αλλοδαπή Πολωνικής καταγωγής, ενώ το τρίτο μέλος μια 41χρονη ημεδαπή είναι ήδη έγκλειστη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού κατηγορούμενη για απάτες.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο (2) παραπάνω ημεδαπές παρουσιαζόμενες σαν εκπρόσωποι ιδιοκτήτριας μεζονέτας στην περιοχή της Κηφισιάς, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές, τους οποίους δελέαζαν με χαμηλές τιμές πώλησης και τους έπειθαν να προβούν στην αγορά της. Στη συνέχεια ζητούσαν και λάμβαναν ψηλές προκαταβολές, παρουσιάζοντας την αλλοδαπή συνεργό τους ως ιδιοκτήτρια της μεζονέτας. Για την υπογραφή των προσυμφώνων την είχαν εφοδιάσει με πλαστό δελτίο ταυτότητας στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της πραγματικής ιδιοκτήτριας.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι με αυτό τον τρόπο έχουν εξαπατήσει τέσσερις (4) υποψήφιους αγοραστές, λαμβάνοντας από αυτούς προκαταβολές που ανέρχονται στο ποσό των 326.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εισπράξουν επιπλέον το ποσό των 80.000 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι
  • Χρηματικό ποσό 600 ευρώ
  • Ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ
  • Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας και
  • Ένα (1) πλαστό δελτίο Πολωνικής ταυτότητας
  • Μικροποσότητα ναρκωτικών
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.