14/7/12

Πιάστηκε ο ληστής

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για ένοπλη ληστεία σε εργαστήριο χρυσοχοΐας, στο Ηράκλειο.
Σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
Οι δυο δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τραυμάτισαν τρία άτομα.
Συνελήφθη σήμερα (14-07-2012) το πρωί, στο Ηράκλειο, ένας 39χρονος ημεδαπός (Ρομά), δράστης ένοπλης ληστείας σε εργαστήριο - χρυσοχοείο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.
Ειδικότερα σήμερα (14/07/2012), το πρωί, στο Ηράκλειο, οι δυο δράστες, που έφεραν απομίμηση όπλου (ρέπλικα) και ξύλινη ράβδο, εισήλθαν σε εργαστήριο - χρυσοχοείο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αφαίρεσαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα, αφού άσκησαν σωματική βία και τραυμάτισαν τον 51χρονο ιδιοκτήτη και ένα 38χρονο ημεδαπό, πελάτη του καταστήματος.

Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τραυμάτισαν επίσης διερχόμενο 51χρονο ημεδαπό, ο οποίος επιχείρησε να τους σταματήσει. Ο 39χρονος δράστης συνελήφθη, με τη συνδρομή ιδιωτών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή. Τα αφαιρεθέντα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του χρυσοχοείου.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.