14/7/12

Ο Πακιστανός πυροβόλησε και καλοπέρασε ...

Τα Κατασχεμένα




Έρευνες για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών δραστών, που διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ
Οι δράστες σε διαδοχικούς εντοπισμούς τους σήμερα τα ξημερώματα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν δύο (2) φορές κατά των αστυνομικών.
Μετά από καταδίωξη συνελήφθη ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν μέλος της εγκληματικής ομάδας
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, μία καραμπίνα, φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία
Εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής τρεις (3) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 15.000 ευρώ
Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητούνται για να συλληφθούν επτά (7) ακόμη άτομα μέλη της εγκληματικής ομάδας
Συνελήφθη, σήμερα (14-07-2012) νωρίς το πρωί σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η.

Από τους αστυνομικούς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 26χρονου συλληφθέντα και επτά (7) ακόμη αλλοδαπών συνεργών του (έξι Πακιστανοί ηλικίας από 22 έως 44 ετών και ένας 36χρονος Ουκρανός), που αναζητούνται για να συλληφθούν, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της νομοθεσίας περί όπλων.
Αναλυτικότερα σήμερα περίπου στις 03:00΄τα ξημερώματα, αστυνομικοί της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων Βοιωτίας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του.
Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και ένας από αυτούς πυροβόλησε (με πιστόλι ή περίστροφο) κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση (δασώδης περιοχή) κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ το όχημά τους κατασχέθηκε.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και ενεργοποιήθηκαν αστυνομικά μπλόκα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.
Μετά από εκτεταμένες έρευνες οι αστυνομικοί λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν στην ίδια περιοχή ένα δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο στην θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει και μετά από καταδίωξη εγκαταλείφθηκε σε αγροτική περιοχή της Δάφνης Δερβενοχωρίων, ενώ οι επιβαίνοντες διέφυγαν πεζή.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ένας από τους επιβαίνοντες στο όχημα, που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για τον 26χρονο υπήκοο Πακιστάν.
Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν τις έρευνες και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν στην ίδια περιοχή και τρίτο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της ίδιας σπείρας. Οι δράστες ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα και παράλληλα πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την καταδίωξη που ακολούθησε οι δράστες έχασαν τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή K λειδί Βοιωτίας, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μετά από έρευνα στο όχημα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και (15) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ πλησίον του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία καραμπίνα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 17-12-2011 στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου.
Από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος ανήκει σε οκταμελή εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου περίπου και δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Βοιωτίας με σκοπό την κλοπή καλωδίων χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. και στη συνέχεια την πώλησή του.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιου υπαλλήλου της Δ.Ε.Η., η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα των δραστών, προέρχεται από κλοπή τριών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. και η αξία τους υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών της, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο 26χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.