3/8/12

Διέπραξε 75 ληστείες

Από το 2001
Η κουκούλα και η καραμπίνα του ληστή



Συνελήφθη 42χρονος δράστης ενόπλων ληστειών Τραπεζών, Δημόσιων Οργανισμών και Σούπερ Μάρκετ
Έχει διαπράξει συνολικά (75) ένοπλες ληστείες, από τις οποίες (41) ληστείες σε Τράπεζες, (24) σε Σούπερ Μάρκετ και (10) σε Δημόσιους Οργανισμούς.
Η «δράση» του χρονολογείται την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.
Τα χρήματα από τις ληστείες «ξέπλενε» επενδύοντας σε αγορά φορτηγού αυτοκινήτου και την ίδρυση μεταφορικής εταιρείας στην Βουλγαρία.
Συνελήφθη  στα Καμίνια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), μετά από καταδίωξη, 42χρονος ημεδαπός ο οποίος λίγο πριν είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα Σούπερ Μάρκετ, επί της Λεωφόρου Θηβών στα Καμίνια.
Ειδικότερα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μαύρο κράνος μοτοσικλετιστή και με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσε από τρία ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.085 ευρώ.

Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο 42χρονος έχει διαπράξει εβδομήντα πέντε (75) ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα σαράντα μία (41) ληστείες σε Τράπεζες, είκοσι τέσσερις (24) σε Σούπερ Μάρκετ και δέκα (10) σε Δημόσιους Οργανισμούς.
Σημειώνεται ότι συλληφθείς, ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος, παραδέχτηκε όλες τις περιπτώσεις ενόπλων ληστειών, ενώ η «δράση» του χρονολογείται από δεκαετίας και πλέον και συγκεκριμένα από το τέλος του 2001. Επίσης κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας του είναι ότι διέπραττε τις ένοπλες ληστείες πάντα μόνος του, χρησιμοποιώντας αρχικά κοντόκαννη καραμπίνα και την τελευταία εξαετία περίστροφο.
Όπως εξακριβώθηκε, ο 42χρονος αποκόμισε συνολικά από τις ληστείες τα χρηματικά ποσά των 528.795,7 ευρώ, 969.000 δραχμών, 1.825 δολαρίων Η.Π.Α., 673 λιρών Κύπρου και 40 λιρών Αγγλίας. Μέρος αυτών των χρημάτων διέθεσε για την αγορά φορτηγού-τράκτορα με επικαθήμενο, που είχε σκοπό να τα μεταφέρει και ταξινομήσει στην Βουλγαρία, όπου έχει ιδρύσει μεταφορική εταιρεία.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία είχε προσπαθήσει να διαφύγει, ένα περίστροφο διαμετρήματος 357 magnum με έξι φυσίγγια στο βυκίο, ένα μαύρο κράνος, ένα ζεύγος διαφανή γάντια μίας χρήσεως, μία νάιλον μπλε σακούλα, μία μαύρη τσάντα ώμου και το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει από το Σούπερ Μάρκετ
Σε έρευνες σε δύο οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εικοσιτέσσερα φυσίγγια διαμετρήματος 357 magnum , ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, τριάντα οκτώ φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μία κουκούλα τύπου full face και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις