30/8/12

Του είπαν για έρευνα και πέθανε

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 
Συνελήφθη Βρετανός για καλλιέργεια φυτείας κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα.
Εκριζώθηκαν συνολικά είκοσι δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου, βρέθηκαν 2 κιλά κάνναβης σε συσκευασίες και το ποσό των 9.175 ευρώ.
Δικογραφία σχηματίσθηκε επίσης για τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά την αναγγελία της διενέργειας της έρευνας στην οικία του από τους αστυνομικούς, έχασε τις αισθήσεις του και απεβίωσε.
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κατά την διάρκεια της οποίας ανευρέθηκαν συνολικά 2 κιλά περίπου κάνναβης σε 33 νάιλον συσκευασίες, 25 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων περίπου και το χρηματικό ποσό των 9000 ευρώ περίπου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη κατά την διάρκεια της επιχείρησης 55χρονος υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τα οποία διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επίσης σχηματίσθηκε και δικογραφία για τον αιφνίδιο θάνατο 40χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατά την αναγγελία της διενέργειας της έρευνας στην οικία του από τους αστυνομικούς, έχασε τις αισθήσεις του και απεβίωσε.
Αναλυτικότερα στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές έρευνες σε οικίες και σε αγροκτήματα στην περιοχή της Κορακιάνας Κέρκυρας, όπου βρέθηκαν μία φυτεία με 20 δενδρύλλια κάνναβης και 2 κιλά κάνναβης σε συσκευασίες, οι οποίες προορίζονταν για πώληση, καθώς και χρήματα.
Κατά την διάρκεια της αναγγελίας της έρευνας σε 40χρονο ημεδαπό στην πρώτη οικία, αυτός έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Άμεσα διακομίσθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ο οποίος σύμφωνα με την μέχρι στιγμής στοιχεία αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, ενώ παράλληλα έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιατροδικαστική εξέτασης.
Εντός της οικίας του 40χρονου βρέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης ύψους δύο μέτρων περίπου και συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γειτονική οικία 55χρονου Βρετανού, βρέθηκαν :
  • 33 νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1.980 γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των 9.175 ευρώ
  • ένα κινητό τηλέφωνο
Παράλληλα σε γειτονικό αγρόκτημα του 55χρονου, εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης από την οποία εκριζώθηκαν συνολικά είκοσι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους δύο μέτρων περίπου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών για τον αιφνίδιο θάνατο του 40χρονου θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ ο 55χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Κέρκυρας.