6/9/12

Πάλι τα ίδια

Tα Ντοκουμέντα

 
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης (2) Ιρακινοί διακινητές που προωθούσαν στη χώρα μας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Ο ένας από τους διακινητές, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, προέβαλε αντίσταση, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό
Συνελήφθησαν χθες (5-9-2012), το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Μάνδρας -Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 25 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, χθες το πρωί, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο 19χρονος διακινητής προέβαλε αντίσταση, χτυπώντας, με κουπί, έναν από τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας τον ελαφρά, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 15 εκατοστών.
Η σχετική δικογραφία για τον 19χρονο περιλαμβάνει και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.
Κατασχέθηκαν επίσης:
  •  μία (1) πλαστική βάρκα
  •  ένα (1) πλαστικό κουπί
  •  δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.