9/9/12

O απολογισμός της ΔΕΘ

Στo πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, με πρωτοβουλία πολιτικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, κινήσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκαν χθες (08-09-2012), συναθροίσεις και πορείες, οι οποίες διήλθαν μέσω κεντρικών οδών της πόλης.
Μετά τη λήξη των παραπάνω εκδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης, ομάδα ατόμων προέβησαν στην κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Αντίστασης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», «Απρόκλητης σωματικής βλάβη», «Νόμου Περί Όπλων», «Απόπειρας απρόκλητης σωματικής βλάβης» και της «Απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης», με αποτέλεσμα την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και τη σύλληψη τριάντα ενός (31) ατόμων.
Επίσης, πριν και κατά τη διάρκεια των πορειών, προσήχθησαν στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συνολικά (36) άτομα.
Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.