18/10/12

Ο νους πηγαίνει στο κακό ...


Στο σκοτάδι είναι οι έρευνες του  Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει ομολογία για την τύχη του 26χρονου, που είχε απαχθεί από τον Αύγουστο.
Συνελήφθησαν   ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται στην απαγωγή, επτά (7) ημεδαποί (έξι άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 71, 45, 35, 31, 57, 44 και 46 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ειδικότερα στις 10 του περασμένου Αυγούστου, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στην μητέρα του 26χρονου, αναφέροντας πως έχουν απαγάγει το γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των (620.000) ευρώ, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, απειλώντας παράλληλα για τη ζωή του.
Την προηγούμενη ημέρα ο 26χρονος, ενώ βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, είχε αναχωρήσει για το Αίγιο με το αυτοκίνητο του, το οποίο τελικά εντοπίστηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.
Ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τη μητέρα του απαχθέντος, ενώ η τελευταία επικοινωνία έγινε την 17-8-2012. Μέχρι σήμερα ο 26χρονος δεν έχει βρεθεί, ενώ δεν καταβλήθηκαν τελικά «λύτρα».
Όπως προέκυψε, οι δράστες, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα σχεδίαζαν να απαγάγουν την μητέρα του 26χρονου.
Εξεταζόμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους καταδεικνύοντας ως «αρχηγό» της οργάνωσης, τον 71χρονο, φίλο της οικογένειας του απαχθέντος.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 26χρονου συνεχίζονται.