19/10/12

Το ηλεκτροσόκ του Guardian και οι προβοκάτσιες!

Αυτό λέγεται απλώς "εκχυμώσεις" όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας και μάλιστα εκτός ΓΑΔΑ, αν κρίνουμε και από την εσωτερική έρευνα, σωθήκαμε ...

Κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης  της Ολομέλειας της Βουλής για την Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις μεταθέσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2012, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε για το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian , καθώς και για τους κουκουλοφόρους.
Ειδικότερα:
  • Για το δημοσίευμα του Guardian :
«Δεν δέχομαι ότι είναι δυνατόν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - και δεν έχει έννοια να σας το αποδίδω προσωπικά- να υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα καταρχήν την καταγγελία του GUARDIAN - η οποία διαψεύδεται στο ίδιο δημοσίευμα από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας- που μιλάει για βασανισμούς με ηλεκτροσόκ και με αναπτήρες που καίνε τους κρατουμένους!
Σας προλέγω και θα το δείτε –διότι διεξήχθη η έρευνα- ότι, από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο.
Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας.
Έρχεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας και υιοθετεί τι; Ότι στη ΓΑΔΑ, δηλαδή στη μεγαλύτερη αστυνομική αρχή, οι Έλληνες αστυνομικοί καίνε με αναπτήρες κρατουμένους και τους κάνουν ηλεκτροσόκ! Και εγκαλείται ο αρμόδιος Υπουργός γιατί δεν λαμβάνει μέτρα. Είναι δυνατόν! Τη στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια να αναδιατάξουμε την εικόνα της χώρας στην Ευρώπη, είναι δυνατόν να υιοθετούνται τέτοια δημοσιεύματα;
Είναι άδικο ειλικρινά να μπαίνω πια στην υπόνοια - όταν το ακούω για τρίτη φορά από Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- που μου υπέδειξαν ότι και το δημοσίευμα είναι υποβολιμαίο. Δεν ανεκάλυψε ξαφνικά ο GUARDIAN το θέμα. Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις;
Κυρίες και κύριοι, με συγχωρείτε για την ένταση του τόνου, αλλά η πατρίδα βρίσκεται σε υπαρξιακή αγωνία. Εγώ δεν πρόκειται να υπερασπιστώ και να καλύψω οποιαδήποτε αντιδημοκρατική ή παράνομη πρακτική, όσο καιρό ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους για τη συγκεκριμένη θέση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης.
Δεν είναι όμως δυνατόν, είναι ανεπίτρεπτο να μείνω σιωπηρός και να ανέχομαι να υπάρχουν στο διεθνές στερέωμα τέτοιες κατηγορίες. Ειλικρινώς απευθύνω έκκληση. Μην υιοθετείτε αυτά τα πράγματα άκριτα! Εγκαταλείψτε την αριστερίστικη λογική της δεκαετίας του ’70.
Το κράτος δεν είναι αντίπαλος κανενός κόμματος. Η αστυνομία δεν είναι αντίπαλος κανενός ιδεολογικού χώρου. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να αναπτύσσουμε μια τέτοια λογική.
Έρχομαι στην υπόθεση της Μέρκελ στην οποία επίσης έγινε αναφορά. Δείτε, σας παρακαλώ, το βίντεο των επεισοδίων της υπόθεσης Μέρκελ για το οποίο ο αγαπητός κ. Βούτσης ζητά να υπάρχει επιείκεια απέναντι στους μπαχαλάκηδες που με μάσκες ετοιμάζονταν να κάψουν την πόλη, αν δεν εμποδίζονταν, διότι αυτοί είναι προϊόν της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή αυτοί που έχουν μολότοφ, που έχουν πέτρες, που σπάνε καταστήματα, αυτοί που καταστρέφουν την πόλη, αυτοί που διαλύουν την οικονομική και την κοινωνική ζωή, είναι συμπαθή θύματα της κρίσης τα οποία πρέπει να εναγκαλιστούμε, να αντιληφθούμε το υπαρξιακό τους πρόβλημα και να μην τους βάλουμε στη φυλακή, να μην τους βγάλουμε τις κουκούλες, να τους προασπίσουμε, να τους καταλάβουμε, να τους αγαπήσουμε!
Μα, είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να λέγονται σ’ αυτή την Αίθουσα, όταν ο ένστολος ρισκάρει τη ζωή του -απέναντι στη μολότοφ που του πετάνε- για να τους συλλάβει; Εμείς όλοι που υφιστάμεθα ως αποτέλεσμα τη βία αυτής τη μορφής, η κοινωνία, η οικονομία, τι πρέπει να κάνουμε;
  • Για τους κουκουλοφόρους:
«Αντιλαμβάνομαι βαθύτατα τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να σας πω ότι ο κουκουλοφόρος που συλλαμβάνεται με την πέτρα και τη μολότοφ δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αμφιβολίες ως προς την πράξη και την ενοχή, μπορούν να σταθμιστούν η προσωπικότητα, τα ελαφρυντικά, οτιδήποτε, αλλά υπάρχει και ένα μείζον κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει εκείνη τη στιγμή να προστατευτεί. Η αποκάλυψη των χαρακτηριστικών δείχνει αφενός στην ελληνική κοινωνία κάτι για το οποίο έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη συνωμοσιολογία, κύριε Βούτση. Με συγχωρείτε που απευθύνομαι σε εσάς. Πάρα πολλοί συμπολίτες μας για λόγους που εγώ ειλικρινώς δεν αντιλαμβάνομαι έχουν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από τις κουκούλες κρύβονται κάποιοι άλλοι αστυνομικοί ή κάποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις και όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι που γίνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι αυτό χτίζεται για να εκτραπεί το λαϊκό κίνημα, κλπ. Είναι συμφέρον όλου του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας, του κάθε Έλληνα πολίτη, της δημόσιας ασφάλειας να αποκαλύπτονται τα χαρακτηριστικά αυτών που συλλαμβάνονται με κουκούλες να βιαιοπραγούν.
Νομίζω ότι θα ήταν τομή και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για το πολιτικό σκηνικό της χώρας να πάρετε αυτήν τη γενναία απόφαση και να συνταχθείτε με το δικό μας αίτημα και τη δική μας θέση και τη θέση του Πρωθυπουργού, να πέσουν επιτέλους οι κουκούλες».