21/11/12

Σκότωσε και παραδόθηκε

Η καραμπίνα του 32χρονου

 
Συνελήφθη στη Χαλκίδα Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:00΄ το απόγευμα, ο δράστης στην οικία του, στο Βασιλικό Ευβοίας, πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο τον 52χρονο ομοεθνή συγγενή του, τραυματίζοντας τον στη θωρακική χώρα. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.
Ο δράστης αμέσως μετά την διάπραξη της ανθρωποκτονίας, μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας και παραδόθηκε, ομολογώντας την πράξη του. Επίσης παρέδωσε στους αστυνομικούς το κυνηγετικό όπλο με το οποίο πυροβόλησε το θύμα και κατείχε νόμιμα, καθώς και (34) κυνηγετικά φυσίγγια, τα οποία κατασχέθηκαν.
Μετά από έρευνα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) κάλυκας από κυνηγετικό φυσίγγιο και (44) κυνηγετικά φυσίγγια, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, που βρέθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της συζύγου του.
Τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας .