13/11/12

Συμμορίτης με Ρωσίδα

Και 3 φυλακόβιους

Εξαρθρώθηκε  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου με τη συνδρομή αστυνομικών από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου.
Μετά από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε χθες (12-11-2012) το μεσημέρι στη Σάμο, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 40 ετών ως αρχηγικό μέλος της οργάνωσης και μία (1) ακόμη υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (9) μελών της οργάνωσης και του 46χρονου ημεδαπού αρχηγού τους, ενώ (21) επιπλέον άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών». Ο αρχηγός της οργάνωσης και 3 από τα παραπάνω μέλη, είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας.
Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου.
Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από διάφορες περιοχές της Αττικής, καθοδηγούμενα από τον 46χρονο αρχηγό τους. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μικροποσότητα κάνναβης.
  • Το χρηματικό ποσό των 2050 ευρώ.
  • 3 κινητά τηλέφωνα.
  • 1 τρίφτης κάνναβης.
  • 1 μοτοσικλέτα, η οποία χρησιμοποιούνταν για την προμήθεια και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου.