8/11/12

Ο Μάνος κάνει τηλεδιασκέψεις στους μαθητές


Και τη φετινή σχολική χρονιά, μαθητές από -500- σχολεία τουλάχιστον, μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους θα ενημερωθούν για την ασφάλεια και τους κινδύνους που κρύβονται στο Διαδίκτυο
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει και την φετινή σχολική χρονιά την καινοτόμο δράση, που αφορά την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων με σχολεία όλης της χώρας. Η δράση αυτή υλοποιείται από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Κύριος στόχος των τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 18 ετών, για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων, τα παιδιά μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους, θα ενημερώνονται από τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη [φωτο], αλλά και εξειδικευμένους Αξιωματικούς, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

H Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πρόκειται να συνδεθεί σε πραγματικό χρόνο, με περισσότερα από 500 σχολεία, σε πολλαπλές τηλεδιασκέψεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ξεκινώντας από την προσεχή Δευτέρα (12-11-2012). Στόχος είναι να ενημερωθούν περισσότεροι από 100.000 μαθητές, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την εταιρεία Vodafone και περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία Microsoft 365.