21/11/12

Οι Αλβανοί είχαν παρελθόν


Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μία περίπτωση ληστείας και μία κλοπή σε οικία που έγιναν τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους σε Αττική και Εύβοια αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστες των ανωτέρω αδικημάτων είναι οι τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 12-11-2012 για ένοπλη ληστεία σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και προφυλακίσθηκαν.
Ειδικότερα, την 29-03-2012 τα ξημερώματα, στην 37η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας (ρεύμα προς Λαμία), οι τέσσερις δράστες επιβαίνοντας σε δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνη, ακινητοποίησαν δύο ημεδαπούς και με την χρήση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, το οποίο είχαν μόλις σταθμεύσει στην ανωτέρω περιοχή.
Επίσης την 28-10-2012 το μεσημέρι, οι δράστες παραβίασαν την κύρια είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 50χρονου ημεδαπού, στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.