3/11/12

Έφερναν ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ


Συνελήφθησαν σήμερα  λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 46χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 62χρονος ομογενής, οι οποίοι, ως οδηγοί λεωφορείου, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που έγινε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε τουριστικό λεωφορείο, ελληνικών συμφερόντων, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο οδηγοί, μετέφεραν τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 30, 25 και 30 ετών, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ατόμων (κρύπτη) στο εσωτερικό του λεωφορείου, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους λαθρομετανάστες ήταν καταχωρημένοι στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία διοικητικής απέλασης.
Κατασχέθηκαν:
  • το λεωφορείο.
  • τα χρηματικά ποσά των (3.492,74) ευρώ, (18.030) leke Αλβανίας, δέκα (10) ρούβλια Ρωσίας και ένα αμερικανικό δολάριο, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.
  • δώδεκα (12) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.